Uitverkoop: de laatste drie meskerborden

Meskerbord

Soms is de motoriek- en de taalontwikkeling van een kind nog niet toe aan wat er in het leerjaar op school al geboden wordt. Mesker-therapie biedt uitkomst bij het stimuleren van deze ontwikkeling. Dr. Mesker, neuroloog bij het Radboud ziekenhuis Nijmegen, bedacht in de jaren 60 van de vorige eeuw oefeningen met zijn eigen specifieke Meskerbord. Deze oefeningen stimuleren kort gezegd de samenwerking tussen beide hersenhelften. Na wetenschappelijk onderzoek de afgelopen jaren bleken dr. Meskers ideeën hun tijd ver vooruit.

En is het Meskerbord een heel goed en makkelijk middel om in te zetten om de motorische- en taalontwikkeling te stimuleren. Zodat het kind op school makkelijk mee kan komen.
Het bord is een dubbelzijdig bord, waarop je met beide handen tekeningen of patronen maakt.

Door met twee handen patronen te oefenen op het bord, wordt de samenwerking tussen de hersengebieden gestimuleerd en bevorderd. Het bevordert de symmetrische motoriek bij kinderen en de daaropvolgende fases van lateralisatie in het brein. Waardoor de taalontwikkeling op de juiste wijze kan plaats vinden.
Het bord kan tijdens de therapie ingezet worden, maar ook voor thuis om te oefenen. En het oefenen kan het beste plaats vinden onder leiding van een therapeut
.De Meskerborden worden met de hand gemaakt. De grote van het bord is 50 bij 50 cm.

Het meskerbord kost € 99 per stuk. Yupa gebruikt een nieuwe manier om de meskerborden te sluiten, in plaats van haakjes gebruiken we nu klittenband. 

Hoe worden ze gemaakt?